Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Τρομαγμένο μωρό παγκολίνος κάθεται αγκαλιά με τη μαμά του

Μάθημα βιολογίας ένεκα του επόμενου άρθρου: Ο παγκολίνος είναι θηλαστικό στη τάξη των φολιδωτών. Έχουν διαστάσεις από 30 μέχρι 100 εκατοστά μήκος και έχουν μεγάλες, προστατευτικές κεράτινες φολίδες που καλύπτουν το δέρμα τους. Είναι τα μόνα γνωστά θηλαστικά με αυτή την προσαρμογή!

Οι παγκολίνοι όμως κινδυνεύουν από το κυνήγι (για κρέας και τις φολίδες τους) με αποτέλεσμα να είναι το θηλαστικό το οποίο γίνεται περισσότερες φορές θύμα παρανόμου εμπορίου ζώων, κάτι που βλέπουμε και στο σημερινό άρθρο. Ευτυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση μετά από μία εβδομάδα ερευνών από τις αρχές της Ζάμπια, οι 2 παγκολίνοι βρέθηκαν ζωντανοί να κάθονται αγκαλιά σε ένα κουτί!

“Από την άσχημη κατάσταση που ήταν η μάνα και το μωρό, θεωρούμε ότι ήταν σε αιχμαλωσία για πάνω από 2 εβδομάδες” λέει η Vicky Flynn, εκπρόσωπος του ιδρύματος άγριας ζωής David Shepherd. “Πλέον οι δυο τους φαίνεται να έχουν ξανά βρει την όρεξή τους που είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Θα τους δωθεί η ευκαιρία να ηρεμήσουν και να φάνε ξανά αργότερα.” προσθέτει ο Annekim Geerdes, του ιδρύματος.

Οι 2 παγκολίνοι θα ελευθερωθούν στο Εθνικό Πάρκο της Ζάμπια, το Kafue, αφού αναρρώσουν. Τα ζώα αυτά συναντώνται στην Ασία και την Αφρική και την τελευταία 10ετία έχουν χάσει τη ζωή τους από τον άνθρωπο 1 εκατομμύριο ενώ μόνο την 2ετία 2011-2013 υπάρχουν θεωρίες για 120 με 240 χιλιάδες νεκρά λόγω της ζήτησης για το κρέας τους που αυξάνεται.

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook
Το είδαμε thedodo

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful