Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Υπερυψωμένο λεωφορείο έρχεται να λύσει προβλήματα

Αν πιστεύετε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν κίνηση, τότε δεν έχετε δει ποτέ τι συμβαίνει στην Κίνα. To μποτιλιάρισμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί εκεί είναι τόσο γνωστό που ακόμα και η Wikipedia έχει λήμμα για το θέμα! Τι, δε μας πιστεύετε; China National Highway 110 traffic jam ψάξτε το, περιμένουμε. Okey, το είδατε; Ας συνεχίσουμε!

Για αυτό το πρόβλημα λοιπόν έχουν σκεφτεί το υπερυψωμένο λεωφορείο μεταφορών (Transit Elevated Bus) και θεωρούμε πως είναι το μέλλον στις μετακινήσεις. Φυσικά για την ώρα είναι μόνο μια ιδέα αλλά μια μικρογραφία του μοντέλου παρουσιάστηκε στην 19η Διεθνή Έκθεση Beijing της Κίνας. Το λεωφορείο θα είναι χωρητικότητας 1200 επιβατών και θα μπορεί να μετακινείται κυριολεκτικά πάνω από τα υπόλοιπα, σταματημένα αυτοκίνητα. Αν εγκριθεί θα μπορεί να είναι έτοιμο και σε λειτουργία σε λιγότερο από ένα χρόνο κάτι που εκτός από την κίνηση θα καταπολεμήσει δυναμικά και την μόλυνση του αέρα, επειδή ως γνωστόν η Κίνα έχει, απ’ όλες τις χώρες του κόσμου, τον πιο μολυσμένο αέρα!

Προφανώς ένα τέτοιο εγχείρημα στην Ελλάδα θα ήταν αστείο και να το σκεφτούμε οπότε ας δούμε αν θα εγκριθεί και πως θα τα πάει εκεί.

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful