Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

33 λιοντάρια διασώθηκαν από παράνομα τσίρκο

Πριν από όχι πολύ καιρό, 33 λιοντάρια διασώθηκαν από παράνομα τσίρκο στο Περού και την Κολομβία με τελικό προορισμό το πραγματικό τους σπίτι, την Αφρική. Η αεροπορική μεταφορά έγινε από τον οργανισμό Animal Defenders International (ADI) και τα λιοντάρια που τόσο υπέμειναν θα ζήσουν στο Άσυλο για Μεγάλες Γάτες Emoya της πόλης Vaalwater στη Νότια Αφρική.

“Πριν διασωθούν από το ADI, αυτά τα ζώα δεν ένιωσαν ποτέ τα χόρτα κάτω από τα πόδια τους ή τον ήλιο πάνω από το κεφάλι τους. Χθες όμως βρέθηκαν στην Αφρική” λέει ο Jan Creamer, πρόεδρος του ADI. “Ήταν μια πολύ σημαντική αποστολή διότι επιτέλους τερμάτισε τα τσίρκο αυτού του είδους και έσωσε τις επόμενες γενιές ζώων. Το να πάμε αυτά τα λιοντάρια σπίτι τους ήταν τόσο εξουθενωτικό όσο και συναρπαστικό!”

Τα λιοντάρια, όπως φαντάζεστε, δε θα μπορούσαν να ζήσουν έξω στον κόσμο λόγω των ακρωτηριασμών που υπέστησαν. (είτε αφαίρεση δοντιών, είτε αφαίρεση νυχιών ή και τα δύο). Αν και δε θα τους επιτραπεί η αναπαραγωγή θα ζήσουν για πάντα υπό την επίβλεψη ανθρώπων στο καταφύγιο. Ο λόγος που δε τους επιτρέπεται η αναπαραγωγή είναι διότι θα δημιουργηθεί ένας ατέρμων κύκλος με νέα λιονταράκια που αφού δε θα μάθουν από τους γονείς τους πως να επιβιώνουν έξω, θα πρέπει να μεγαλώσουν στο καταφύγιο.

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα | ΙστοσελίδαFacebook | Twitter

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful