Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Αγόρι που χάθηκε στα βουνά επιζεί με τη βοήθεια σκυλιού

Ένα σκυλάκι, ο Max, θεωρείται ο λόγος που σώθηκε η ζωή ενός παιδιού που είχε χαθεί για σχεδόν δύο ημέρες στην άγρια φύση!

Ο Juan Heriberto Trevino, το 14χρονο αγόρι, βρισκόταν σε καλοκαιρινή κατασκήνωση στην οροσειρά Sierra Madre Oriental του Μεξικό όταν αποκόπηκε από την υπόλοιπη ομάδα για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Αφού περιπλανήθηκε αρκετά με σκοπό να βρει την κατασκήνωση, ο Juan γλίστρησε και έπεσε σε μια χαράδρα όπου αν και τραυματισμένος και αποπροσανατολισμένος, σύντομα κατάλαβε ότι δεν ήταν μόνος.

Ο Max, τον οποίο ο Juan μόλις που είχε γνωρίσει στην κατασκήνωση, ακολουθούσε τα παιδιά στην πεζοπορία και συνέχισε να ακολουθεί και το αγόρι κατά την επικίνδυνη πτώση του. Αδυνατώντας να βρει τον δρόμο για την κατασκήνωση, αποφάσισε να βρει καταφύγιο κάτω από ένα δέντρο και το γενναίο λαμπραντόρ αντι να αφήσει το αγόρι μόνο, έμεινε μαζί του. Κατά την διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία έπεσε ιδιαίτερα και ο παγωμένος αέρας του βουνού θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για τον 14χρονο αλλά εκεί είναι που το σκυλί έκανε την διαφορά.

“Τον έπιασα, τον έβαλα πάνω στα πόδια μου ώστα να μη κρυώνω τόσο και τον αγκάλιασα” είπε το παιδί στο κανάλι Noticieros Televisa. Την επόμενη μέρα, συνέχισε τις προσπάθειες να βρει την ομάδα του και για άλλη μία φορά ο Max τον έσωσε με το να βρει ένα μικρό λάκκο με νερό. Η περιπέτεια ξετυλίχθηκε σε διάστημα 44 ωρών στο σύνολο, μέχρι που διασώστες βρήκαν το παιδί με τη βοήθεια ελικοπτέρου. Αν και η ιστορία τελικά έχει καλό τέλος, οι αρχές δηλώνουν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά για τον Trevino, αν δεν ήταν το σκυλί εκεί.

“Σε αυτό το σημείο του βουνού είναι πολύ εύκολο να χαθείς και επιπροσθέτως, λόγω του μεγάλου υψόμετρου, έχει πολύ κρύο το βράδυ” είπε ο Martin Castillo, αναπληρωτής διευθυντής της τοπικής αστυνομίας, στους δημοσιογράφους. “Το παιδί ήταν τυχερό που βρήκε τον σκύλο”. Η οικογένεια Trevino, για να δείξει την ευγνωμοσύνη της ήθελε αρχικά να υιοθετήσει τον Max αλλά απ’ ότι φαίνεται το σκυλί έχει ήδη οικογένεια που ζει στην περιοχή. Έτσι και αλλιώς γιατί να απομακρύνεις τον τοπικό ήρωα από την περιοχή που επιβλέπει;

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful