Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Αλυσοδεμένος ελέφαντας ελευθερώνεται από ζωολογικό κήπο του Πακιστάν

Ο Kaavan είναι 32 χρόνων πλέον αλλά ο ελέφαντας από την Ασία δε γνώρισε ποτέ τη ζωή στον έξω κόσμο. Στην πραγματικότητα, πέρασε όλη του τη ζωή σε μια άθλια φυλακή, στο ζωολογικό κήπο Murghazar στην πόλη Islamabad του Πακιστάν ενώ τα 28 χρόνια περιλάμβαναν και αλυσίδες αλλά λόγω μιας αίτησης, θα μπορέσει να δει και έναν καινούργιο τρόπο ζωής.

Η καμπάνια ξεκίνησε από την Samar Khan, η οποία έμαθε για την κατάσταση του Kaavan όταν από την Καλιφόρνια, επισκέφτηκε την οικογένειά της στο Πακιστάν το προηγούμενο καλοκαίρι. Ξεκίνησε να μαζεύει υπογραφές στην ιστοσελίδα Change.org και σύντομα το θέμα έγινε τόσο γνωστό που άνθρωποι από όλο τον πλανήτη άρχισαν να ασκούν τόση κριτική στον ζωολογικό κήπο που τους ανάγκασαν τον Σεπτέμβριο του 2015 να αφαιρέσουν τουλάχιστον τις αλυσίδες ώστε να μπορεί να περπατάει ελεύθερα μέσα στο χώρο του.

Αν και λίγοι το καταλάβαιναν τότε, αυτό τους έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στην απελευθέρωση του ελέφαντα. Η πραγματική λύτρωση ήρθε όταν η ο ομάδα Free Kaavan σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πρόνοιας παρουσίασαν την υπόθεση του Kaavan ενώπιον της γερουσίας του Πακιστάν, οι οποίοι αποφάσισαν ότι ο ελέφαντας έπρεπε να μεταφερθεί σε άσυλο. “Τα καλύτερα νέα μέχρι τώρα” βλέπουμε σε μια ανάρτηση στη σελίδα του Facebook Free Kaavan. “Μετά από τρεις 10ετίες στις αλυσίδες, η προεδρία δέχθηκε το αίτημά μας ο ελέφαντας Kaavan να μεταφερθεί σε άσυλο!”

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful