Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Άντρας τρυπώνει στην απαγορευμένη ζώνη πυρηνικού ατυχήματος για τις καλύτερες φωτογραφίες

Μάθημα ιστορίας ένεκα του επόμενου άρθρου: Τον Μάρτιο του 2011 η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με μια από τις πιο σημαντικές οικολογικές επιβαρύνσεις από καταστροφή πυρηνικών εγκαταστάσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Στην πόλη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, ο σταθμός Φουκουσίμα 1 μετά από μια αλληλουχία γεγονότων καταστρέφεται και τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας απελευθερώνονται. Αναφορικά, η έκρηξη αξιολογήθηκε ως κατηγορία 7 που είναι ο ανώτερος βαθμός επικινδυνότητας και μόνο το Τσερνομπίλ είχε αξιολογηθεί ως τέτοιο.

Όταν λοιπόν έγινε το ατύχημα (που αν και υπήρχαν αρκετά ανθρώπινα λάθη, όλα ξεκίνησαν από έναν σεισμό), οι κάτοικοι σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων αναγκάστηκαν na εκκενώσουν την περιοχή. 5 χρόνια αργότερα και η ζώνη είναι ακόμα κλειστή. Βέβαια, η ανθρώπινη περιέργεια και η επιθυμία για εξερεύνηση συχνά νικάνε τους κανόνες και έτσι ο 27χρονος φωτογράφος Keow Wee Loong από την Μαλαισία αποφάσισε να “τρυπώσει” στην απαγορευμένη ζώνη, παρακάμπτοντας την αστυνομία και τα οδοφράγματα που έχουν στηθεί.

“Είναι σαν την πραγματική έκδοση του Fallout” δήλωσε ο ίδιος. Οπλισμένος μόνο με μια αντιασφυξιογόνο μάσκα και την πιστή του κάμερα, ο Keow δε φοβήθηκε να εκθέσει το δέρμα του στα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας για να βγάλει φωτογραφίες από πόλεις που κυριολεκτικά δεν αγγίχθηκαν από την άνοιξη του 2011!

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful