Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Εγκαταλελειμμένο άλογο ηλικίας 30 χρόνων δε μπορούσε να σταθεί μέχρι που μια γυναίκα το έσωσε

Όταν ο Arthur, το Βελγικό άλογο που ξόδεψε τη ζωή του στο να βοηθάει μια κοινότητα με φάρμες, έφτασε τα 30, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν πως δε τον χρειάζονταν πλέον. Έτσι, μπήκε σε διάφορες δημοπρατήσεις μαζί με ένα ακόμα άλογο, τον Max. Η Cindy Daigre, ιδρύτρια του καταφυγίου για ηλικιωμένα άλογο στην πολιτεία του Τενεσί είδε τις φωτογραφίες των δύο στο internet και λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκοταν, αποφάσισε πως έπρεπε να τα σώσει

“Μου είπαν ότι ο Arthur επίτηδες αφέθηκε να λιμοκτονήσει κατά το διάστημα που περίμεναν την επόμενη δημοπρασία. Ήμουν έκπληκτη οπότε έπρεπε να δράσω”. Η Cindy προσέλαβε έναν μεταφορέα ο οποίος έφερε τα 2 άλογα στο άσυλο. Οταν ο Arthur έφτασε, ήταν τόσο αδύναμος που δε μπορούσε να σταθεί καν στα πόδια του πόσο μάλλον να εξερευνήσει το νέο του περιβάλλον. Ο Max ήταν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, αφού είχε κακοποιηθεί σωματικά, υπέφερε από ένα τραύμα στην πλάτη και είχε νευρολογικά θέματα.

Η γυναίκα όμως ήταν αποφασισμένη να τα κάνει και τα δύο καλά έτσι, μετά από 2 χρόνια δουλειάς, και ο Max και ο Arthur είναι πλήρως υγιείς, χαρούμενα και δυνατά. “Νοιάζονται ο ένας για τον άλλον και γίνονται ανήσυχα αν χρειαστεί να τα χωρίσουμε” προσθέτει η Daigre. “Έχουν δημιουργήσει μια φιλία μέσα από τον πόνο η οποία είναι πολύ δυνατή”!

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα | Facebook
Το είδαμε εδώ

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful