Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Ελέφαντας αλυσοδεμένη για 45 χρόνια δεν έχει ιδέα ότι πρόκειται να ελευθερωθεί

Αυτή η ελέφαντας από την Ασία, ξεκίνησε την ζωή της πριν από 45 χρόνια τρομαγμένη και μπερδεμένη. Οι διασώστες από το Wildlife Friends Foundation Thailand πιστεύουν ότι απήχθει από την οικογένειά της όταν ήταν ακόμα μωρό, ενώ τα υπόλοιπα μέλη δολοφονήθηκαν. Η Wassana, όπως ονομάζεται, αναγκάστηκε να ζήσει μια ζωή στην αιχμαλωσία και στην σκληρή εργασία.

“Πιστεύεται ότι η Wassana έχει δουλέψει σκληρά στην βιομηχανία της υλοτομίας όπου ήταν υποχρεωμένη να βοηθάει στην καταστροφή του δικού της πραγματικού σπιτιού, με το να ρίχνει κάτω και να μεταφέρει τα δέντρα” λέει η Lilli Ecmanis, του WFFT. Προσθέτει επίσης ότι όταν αυτή η πρακτική απαγορεύτηκε την δεκαετία του 1980, πολλοί ελέφαντες μεταφέρθηκαν στην βιομηχανία του τουρισμού.

“Δυστυχώς, δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το παρελθόν της αφού είχε τόσους πολλούς ιδιοκτήτες και μεταφερόταν συνέχεια ώστε να βγάλει το μεγαλύτερο κέρδος με τον ανάλογο τρόπο κάθε φορά. Δίνοντας μας μια γεύση της ζωής της, μας λέει ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της την αγόρασε από μια κατασκήνωση στην οποία δούλευε ήδη τα τελευταία 5 χρόνια. Κατόπιν, δούλεψε άλλα 2 χρόνια με τον νεό της ιδιοκτήτη ώσπου και διασώθηκε.

Το ίδρυμα WFFT τυχαία έμαθε για αυτή την ελέφαντα, κατά τη διάρκεια διάσωσης ενός άλλου ελέφαντα στην ίδια κατασκήνωση. Οι άνθρωποι πρόσεξαν ένα μεγάλο απόστημα στο πόδι του ελέφαντα για το οποίο ο ιδιοκτήτης είπε ότι ήταν κάτι που απλά ήρθε και έφυγε αλλά ποτέ δε το είδε κτηνίατρος. Φυσικά, εκτός από το παραπάνω, η Wassana είχε μια μόλυνση από ανοιχτή πληγή, υποσιτιζόταν, ήταν αφυδατωμένη και φυσικά δε καθαριζόταν συχνά.

“Δε φοβάται να συνεχίσει να επικοινωνεί με τους άλλες ελέφαντες εδώ στο κέντρο και φαίνεται να είναι περίεργη για τους άλλους ενοίκους όσο και για το νέο της περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ιδιαίτερα φιλική με όλους τους εθελοντές, το μόνιμο προσωπικό και τα άλλα ζώα” λέει η Lilli. Η ελέφαντας δείχνει ιδιαίτερη φιλικότητα όμως με τον Jele, έναν αρσενικό ελέφαντα που μένει στο WFFT και το προσωπικό ελπίζει ότι η φιλία τους θα συνεχίσει να μεγαλώνει!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful