Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Έτσι μοιάζουν τα καπάκια των υπονόμων στην Ιαπωνία

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που καλλιτέχνες και δήμος μπορούν να συνεργαστούν για να ομορφύνουν τις πόλεις αλλά η διοίκηση σε μια πόλη της Ιαπωνίας φαίνεται πως είχε άλλα κατά νου!

Ο τρόπος που σκέφτηκε να διακοσμήσει την πόλη είναι τόσο πρωτότυπος, δημιουργικός, όμορφος (και άλλες τέτοιες λέξεις) που δύσκολα θα το σκεφτόταν κάποιος άλλος. Αποφάσισαν να διακοσμήσουν τα καπάκια των φρεατίων! Βέβαια, αυτό δε τελειώνει εκεί αφού ο κάθε δήμος έχει τα δικά του σχέδια, βάση θρύλων, μύθων, μοτίβων και ό,τι άλλο θέλουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και εν μέρη αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.

Όλα ξεκίνησαν την 10ετία του 1980, όταν η Ιαπωνία άρχισε να εκσυγχρονίζει τους υπονόμους στην επαρχία. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτές οι ακριβές αλλαγές δεν ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες από τους κατοίκους μέχρι που ένας άνθρωπος σκέφτηκε την λύση, δηλαδή να δώσει στις πόλεις την ευκαιρία να διακοσμήσουν τα καπάκια των υπονόμων και να αναδείξουν την τοπική περιοχή και ως επακόλουθο να ανέβαινει και η υπερηφάνεια των κατοίκων.

Τα καλύτερα παραδείγματα, κατά την ταπεινή μας πάντα άποψη, ακολουθούν ενώ αν θέλετε να δείτε περισσότερα, υπάρχουν πολλά στον λογαριασμό Flickr που ακολουθεί!

Περισσότερες πληροφορίες: Flickr

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful