Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Εξαιρετικά σπάνια καμηλοπάρδαλη βρέθηκε στην Κένυα

Όταν ο φωτογράφος Jamie Manuel άκουσε για μια λευκή καμηλοπάρδαλη στην περιοχή Ishaqbini, στην Κένυα, ήξερε ότι έπρεπε να την βρει!

“Πριν μερικές εβδομάδες αποφάσισα να προσπαθήσω να την βρω με την βοήθεια των ντόπιων” είπε ο Jamie στην Daily Mail. “Μαθεύτηκε ότι θα την ψάχναμε και σιγά σιγά κτηνοτρόφοι από την γύρω περιοχή άρχισαν να στέλνουν μηνύματα για το που την είδαν τελευταία φορά”.

Τελικά, βρήκαν την καμηλοπάρδαλη μαζί με άλλες 20. “Είμασταν ενθουσιασμένοι που θα την βλέπαμε από κοντά και ταυτόχρονα χαρούμενοι που φαινόταν πλήρως υγιής. Τελικά κατάφερα να την φωτογραφίσω από αρκετά κοντά.”

Φυσικά η καμηλοπάρδαλη δεν ήταν λευκή επειδή δεν έκανε τα πρώτα της μπάνια το καλοκαίρι αλλά πάσχει από αλμπινισμό (γνωστός και ως αλφινισμός ή λευκοπάθεια), μιας πάθησης που εμφανίζεται εκ γενετής και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών. Άτομα που πάσχουν από αλμπινισμό έχουν επίσης και άλλα ιατρικά προβλήματα, για αυτό και ο Jamie ήταν τόσο χαρούμενος όταν είδε ότι είναι υγιής!

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful