Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Φάλαινα πιασμένη σε δίχτυα ξέρει ακριβώς που να πάει για βοήθεια

Αυτή η φάλαινα ήταν σε απεγνωσμένη προσπάθεια για βοήθεια και ήξερε ακριβώς που έπρεπε να την ζητήσει! Ο Nathaniel Denton και οι συνάδελφοί του έκαναν κάποιες μικροεπισκευές στο λιμάνι της πόλης Digby στον Καναδά, όταν κάτι τους τράβηξε την προσοχή στο νερό. Αρχικά πίστευαν ότι επρόκειτο για δελφίνι που πλησίασε την ακτή αλλά με μια δεύτερη ματιά διαπίστωσαν ότι ήταν στην πραγματικότητα μια μεγάπτερη! (είδος φάλαινας)

“Κολύμπησε κατευθείαν στον ορμίσκο που βρισκόμασταν και είδαμε ένα δίχτυ ψαρέματος γύρω από το πρόσωπό της” λέει ο Denton. Χωρίς δεύτερη σκέψη, οι άντρες πήδηξαν για να την βοηθήσουν και το πιο περίεργο είναι ότι η φάλαινα σα να ένιωσε τις προθέσεις τους και παρέμεινε ήρεμη κοντά τους. Το πρόβλημα όμως παρέμενε και δεν ήταν απλά το δίχτυ γύρω από το στόμα της αλλά και οι βίδες τρυπούσαν το δέρμα της, παρόλα αυτά αυτή έκατσε υπομονετικά κοντά τους.

“Ήταν απλά μια γρατζουνιά, συγκριτικά αλλά ήταν τρομερό πόσο ήρεμο ήταν καθόλη τη διάρκεια της ελευθέρωσης. Είναι σα να ήξερε ότι την βοηθούσαμε και δε δοκίμασε καν να φύγει, ούτε καν να χτυπήσει τα νερά. Απλά στεκόταν και μας άφησε να κάνουμε ό,τι κάναμε.” Λίγα λεπτά αργότερα το δίχτυ είχε απομακρυνθεί αλλά οι πληγές ήταν ορατές όμως σύμφωνα με τον Nathaniel, δεν ήταν κάτι που θα απειλούσε τη ζωή της. “Πιστεύω ότι θα τα πάει μια χαρά. Έφυγε πολύ ήρεμη και φαινόταν δυνατή, χάθηκε στα νερά αμέσως”.

Τέλος ο άντρας δηλώνει ότι θεωρεί προνόμιο ότι μπόρεσε να βοηθήσει, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πόσο συγκαταβατική ήταν η φάλαινα στον όποιο πόνο της προκάλεσαν καθώς έβγαζαν τις καρφωμένες στο κορμί της βίδες!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful