Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Φωτογραφίζοντας μεγάλους λευκούς καρχαρίες part 2

Τον σημερινό φωτογράφο τον είχαμε δει πρώτη φορά εδώ και απ’ ότι φαίνεται δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό, τόσο τα θέματα με τα οποία ασχολείται, όσο ο τρόπος με τον οποίο απαθανατίζει τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες.

Ο λόγος που επιλέγει το Isla de Guadalupe του Μεξικό είναι διότι το φθινόπωρο τα νερά που περιβάλλουν το νησί είναι τόσο καθαρά που του δίνουν τη δυνατότητα να τραβήξει τις καλύτερες φωτογραφίες. Ένας άλλος λόγος που επιλέγει πάντα το ίδιο σημείο από το 2006 (όταν και ξεκίνησε να ασχολείται με αυτό το θέμα) είναι ότι πολλοί καρχαρίες επιστρέφουν στο ίδιο σημείο και όταν περάσεις κάποιο χρόνο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αρχίζεις να ανακαλύπτεις την προσωπικότητα του καθενός. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά “μοντέλα” εμφανίζονται σε πολλές φωτογραφίες αφού υπάρχουν αυτοί που είναι περίεργοι για τους δύτες ενώ άλλοι είναι πιο ντροπαλοί.

Όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά, οι καρχαρίες δεν είναι αυτό που φαίνονται στις ταινίες αλλά παραμένουν πανίσχυρα αρπακτικά. Αυτό σημαίνει ότι δε θα επιτεθούν σε κάποιο πλοιάριο (γκουχ γκουχ Σαγόνια του Καρχαρία γκουχ γκουχ) αλλά σε καμιά περίπτωση δε πρέπει να υποτιμηθούν σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί στο χώρο τους. Στη Γουαδελουπη, όπου αυτές οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν, οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί απαιτούν τη χρήση κλουβιού κατάδυσης, για την προστασία τόσο των ανθρώπων που θέλουν να βρεθούν δίπλα στους καρχαρίες, όσο και στους ίδιους τους καρχαρίες!

Τέλος, να τονίσουμε ότι όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί μόνο με το φυσικό φως, χωρίς καμία επεξεργασία!

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful