Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Φωτογραφίζοντας τα λάθος πράγματα

Αν έχετε επισκεφθεί κάποιο αξιοθέατο (ποιος δεν έχει κάνει μια επίσκεψη δηλαδή, στην Ελλάδα είμαστε) σίγουρα ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βγάλετε μια φωτογραφία, πόσο μάλλον μια καλή φωτογραφία που δε τρέμει και δεν έχει τον Τάκη, τον μικρό γιο της κυρά-Σούλας, στο πλάνο.

Αυτός ο φωτογράφος λοιπόν φαίνεται πως αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα μέχρι που του ήρθε η ιδέα πως να αποφύγει τα πλήθη. Η απάντηση, όσο απλή και αν ακούγεται, είναι ιδιαίτερα έξυπνη οπότε πολύ απλά βγάζει φωτογραφίες προς τις λάθος κατευθύνσεις. Η συλλογή φωτογραφιών ονομάζεται Volte-face που προέρχεται εκ Γαλλίας μέσω του ιταλικού voltafaccia και του πορτογαλικού volte face που κυριολεκτικά σημαίνει “γυρίζω το πρόσωπο” και είναι προιόν του βρετανού φωτογράφου Oliver Curtis.

Η έμπνευση της ιδέας ήρθε το 2012 όταν ο Oliver επισκέφθηκε τις πυραμίδες της Γκίζα. “Περίπου στο μέσο της απόστασης είδα ένα καταπράσινο, πρόσφατα κατασκευασμένο, γήπεδο του γκόλφ. Η πανδαισία χρωμάτων, υφής και μορφής μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επειδή… βρισκόμουν σε ένα από τα θαύματα του κόσμου και κοιτούσα προς την λάθος πλευρά”. Η συλλογή του θα βρίσκεται στο Λονδίνο, στην έκθεση της Royal Geographical Society από 19 Σεπτεμβρίου μέχρι 14 Οκτωβρίου, απλά αν την επισκεφθείτε φροντίστε να κοιτάτε προς την σωστή κατεύθυνση!

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα
Το είδαμε εδώ

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful