Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Φωτογραφίζοντας την μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου που έχει μόλις 900 καταγεγραμμένους επισκέπτες

Στο Εθνικό Πάρκο Phong Nha-Ke Bàng στο Βιετνάμ βρίσκεται η μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου και μόλις το 2014 η κυβέρνηση τέλειωσε με την εξερεύνησή του οπότε και άρχισε να εκδίδει άδειες σε φορείς που θα θέλαν να την επισκεφτούν. Από τότε έχουν εκδοθεί μόλις 900 άδειες και ο φωτογράφος που φιλοξενούμε σήμερα ήταν ένας από τους τυχερούς!

Ο κύριος θάλαμος του σπηλαίου είναι περισσότερο από 5 χιλιόμετρα σε μήκος, 200 μέτρα ύψος και 150 μέτρα πλάτους με 2 διαμπερείς οπές (γνωστές και ως καταβόθρες) που επιτρέπουν στο φως του ήλιο να φτάσει μέσα. Αυτό έχει δώσει ζωή στη σπηλιά η οποία φιλοξενεί δύο ξεχωριστά δάση μέσα της, κάτι που είναι ιδιαίτερα σπάνιο για σπήλαιο. Η σπηλιά έχει επίσης και το δικό της κλίμα και μερικές φορές μπορείς να δεις και σύννεφα μέσα της. Τέλος, όπως ήταν λογικό, εκεί υπάρχουν και μερικοί από τους μεγαλύτερους σταλαγμίτες του κόσμου που φτάνουν σε ύψος τα 80 μέτρα!

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα

Οτιδήποτε άλλο αν πούμε θα είναι περιττό οπότε σας αφήνουμε να απολαύσετε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, αλλά μια ξεχάσετε να κάνετε μια κοινοποίηση το άρθρο αν σας άρεσε

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful