Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Γαϊδουράκια κλαίνε για τον νεκρό φίλο τους

Όταν ο Bram έφτασε στο Καταφύγιο Γαϊδουριών Φάρμας, ένα άσυλο στην Ολλανδία, ήταν ήδη ηλικιωμένος και άρρωστος αφού οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του δε του έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Στο καταφύγιο όμως όχι μόνο δέχθηκε όλη τη φροντίδα και την αγάπη που τόσο είχε ανάγκη αλλά βρήκε και πολλούς καινούργιους φίλους. Μάλιστα, ήταν τόσο δημοφιλής, που όταν άφησε την τελευταία του ανάσα 1,5 χρόνο μετά την είσοδό του στο καταφύγιο, οι φίλοι του φαίνεται πως μαζέυτηκαν για να τον κλάψουν.

Ναι, αρχικά μας φάνηκε τόσο απίστευτο όσο σας ακούγεται και εσάς τώρα αλλά το βίντεο που ακολουθεί είναι ευτυχώς εκεί για να γκρεμίσει όσες αμφιβολίες μπορεί να έχετε! “Ήταν ένα σεβαστό μέλος του κοπαδιού” λέει η υπεύθυνη του καταφυγίου, Jacqueline van den Berg. “Ο ασπρόμαυρος γάϊδαρος που φαίνεται να τον δαγκώνει είναι ο αρχηγός του κοπαδιού, ο Moefra και θέλει να τον κάνει να σηκωθεί επειδή γνωρίζει ότι ξαπλωμένος κάτω έτσι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού γίνεται εύκολη λεία για τα αρπακτικά. Κατόπιν καταλαβαίνει ότι ο Bram δε θα ξανά σηκωθεί ποτέ”.

Μετά από μια σύντομη έρευνα, μάθαμε ότι η φιλία μεταξύ γαϊδουριών είναι πολύ δυνατή και κρατάει στην πραγματικότητα για μια ζωή. Αυτό που μας έκανε επίσης ιδιαίτερη εντύπωση είναι οι ιστορίες που είδαμε όπου 2 γαϊδουράκια ζούσαν μαζί σε μία φάρμα, πέθανε το ένα από φυσικά αίτια (όπως κάποια ασθένεια) και λίγο αργότερα πέθανε και το άλλο χωρίς κάποιον εμφανή λόγο.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πόσο λάθος και άδικη είναι η έκφραση “είσαι ένας αναίσθητος γάϊδαρος”, αφού μόνο αυτό δεν είναι τα γαϊδουράκια!

Περισσότερες πληροφορίες: ΙστοσελίδαFacebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful