Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Γνωρίστε τον Corduroy, τον γηραιότερο ζωντανό γάτο

Να σας γνωρίσουμε τον Corduroy, τον γάτο που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος γάτος εν ζωή! Η ηλικία του είναι 26 (121 σε γατο-χρόνια) όταν η μέση ζωή της εξημερωμένης γάτας είναι 15 αλλά μη σας ξεγελάει ο αριθμός, επειδή ο Corduroy σε καμιά περίπτωση δε θέλει να συμπεριφερθεί σα γάτος της ηλικίας του!

Η Reed Okura τον υιοθέτησε από ένα καταφύγιο ζώων στο Oregon της Αμερικής, όταν η ίδια ήταν μόλις 7 χρονών. Είναι της φυλής των μέιν κουν (Maine Coon) και ακόμη και τώρα λατρεύει να πηδάει πάνω σε πάγκους και να κάνει βόλτες έξω στη φύση. Παρότι βρίσκεται σε ειδική δίαιτα χαμηλής πρωτείνης, για να προστατευθούν τα ήδη κουρασμένα νεφρά του, είναι εξαιρετικά υγιείς και τα λόγια της ιδιοκτήτριάς του σχετικά με το θέμα είναι τα εξής: “πραγματικά πιστεύω ότι το κλειδί για τον μακροζωία του είναι το γεγονός ότι δε του αφαιρέσαμε τα νύχια και τον αφήναμε να βγαίνει έξω από το σπίτι όποτε ήθελε. Ήταν σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό του και να εξασκήσει τόσο το σώμα του όσο και το μυαλό του. Ο Corduroy ακόμα πιάνει μικρά πλάσματα αλλά ευτυχώς δεν είναι όσο καλός όσο ήταν παλιότερα”

Κλείνοντας η Reed λέει “είναι τιμή μου να τον έχω στη ζωή μου και για να είμαι ειλικρινής δε έχω καν μνήμες από νωρίτερα. Είναι υπέροχη συντροφιά και ελπίζω να του δώσω χαρά και ευημερία για πολλά χρόνια ακόμα”.

Περισσότερες πληροφορίες: Instagram

Κάπου εδώ θα θέλαμε να αναφέρουμε απλά ότι η πρακτική αφαίρεσης νυχιών στην Αμερική είναι πολύ πιο συνηθισμένη απ’ ότι στην Ελλάδα, χωρίς να θέλουμε να επεκταθούμε περαιτέρω στο θέμα. Αν σας άρεσε η ιστορία του παππού-γάτου γιατί δε κάνετε μια κοινοποίηση το άρθρο;

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful