Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Η Kenya καίει ελεφαντόδοντο αξίας $105 εκατομμυρίων για να στείλει ένα μήνυμα

Το προηγούμενο Σάββατο, η κυβέρνηση της Κένυα έκαψε 105 τόνους ελεφαντόδοντο και 1,35 τόνο κέρατα ρινόκερου συνολικής αξίας περίπου 105 εκατομμυρίων δολλαρίων. Η συγκεκριμένη καταστροφή ελεφαντόδοντου έγινε στο Εθνικό Πάρτο του Ναϊρόμπι και είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ. Ο λόγος; Η κυβέρνηση να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα που αντιμετωπίζει η Αφρική με τον λαθροθηρία!

“Για εμάς, το ελεφαντόδοντο είναι άχρηστο εκτός και αν βρίσκεται στον ελέφαντα” είπε ο πρόεδρος της Κένυα Uhuru Kenyatta. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κακώς καταστράφηκε τόσο ελεφαντόδοντο, αφού δε θα κερδίσουν κάτι άμεσα σε σχέση με τους λαθροθήρες και τα χρήματα που θα μπορούσαν να βγάλουν θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν πραγματικά την προστασία της άγριας ζωής. Υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι μετά την καταστροφή τέτοιας ποσότητας, η ζήτηση θα ανέβει σημαντικά οπότε και θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Προφανώς εμείς δε βρισκόμαστε σε θέση να κρίνουμε κατά πόσο ήταν καλό ή κακό αλλά να αναφέρουμε ότι η ποσότητα αυτή προέρχεται από περίπου 6500 ελέφαντες και 450 ρινόκερους οι οποίοι πέθαναν από λαθροθήρες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 400 χιλιάδες ελέφαντες στην Αφρική αλλά με 30 χιλιάδες να πεθαίνουν από κυνηγούς κάθε χρόνο, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν σημαντικό πρόβλημα ως και εξαφάνιση σε μερικές δεκαετίες, αν δεν αλλάξει κάτι!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful