Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Η Κίνα μόλις απαγόρευσε την πώληση ελεφαντόδοντου και αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά για την προστασία των ελεφάντων!

Εξαιρετικά νέα! Μέχρι το τέλος του 2017 όλο το εμπόριο ελεφαντόδοντου στην Κίνα θα απαγορευτεί πλήρως σύμφωνα με την νέα νομοθεσία που προωθεί η κινεζική κυβέρνηση.

Σήμερα, 20 έως 30 χιλιάδες ελέφαντες θανατώνονται κάθε χρόνο για το ελεφαντόδοντό τους. Ο συνολικός πληθυσμός τους έχει γνωρίσει μείωση της τάξης του 30% τα τελευταία 7 χρόνια λόγω της υπερβολικής λαθροθηρίας και πλέον υπολογίζεται ότι υπάρχουν 400 χιλιάδες ελέφαντες στην Αφρική. Το ελεφαντόδοντο συνήθως πωλείται στην αγορά της Ασίας, με την Κίνα να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η απαγόρευση της πώλησης του εκεί είναι ένα γιγαντιαίο βήμα προς την καλύτερη προστασία των ελεφάντων.

“Είναι πολύ καλά νέα. Μιλάμε για την μεγαλύτερη αγορά ελεφαντόδοντου στον πλανήτη. Είμαι πολύ περήφανος που η χώρα μου παίρνει την πρωτοβουλία να εξασφαλίσει την προστασία των ελεφάντων”, είπε η Aili Kang, διευθύντρια του ασιατικού τμήματος του Συλλόγου Προστασίας της Άγριας Ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες: State Council China (h/t: buzzfeed)

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful