Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Η πιο θλιμμένη πολική αρκούδα στον κόσμο είναι νεκρή

Στις 3 Ιουλίου, ο Αρτούρο γνωστός και ως Η πιο Θλιμμένη Πολική Αρκούδα πέθανε σε ηλικία 31 χρόνων.

Από τις τρεις δεκαετίες της ζωής του, τις δύο τις πέρασε σε συνθήκες αιχμαλωσίας που δε θα άξιζαν σε κανένα ζωντανό πλάσμα. Η κατάσταση που επικρατούσε στον ζωολογικό κήπο Μεντόζα στην Αργεντινή, ήταν τουλάχιστον τραγική, αφού συχνά ο χώρος της πολικής αρκούδας έφτανε τους 37 βαθμούς κελσίου αλλά δεν ήταν μόνο αυτό! Ο Αρτούρο έδειξε σημάδια τρέλας ουκ ολίγες φορές αλλά αυτό δε φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα τους υπεύθυνους.

Ο αρκούδος βρέθηκε για πρώτη φορά στο ζωολογική κήπο όταν ήταν μόλις 8 ετών. Οι πολικές αρκούδες συνήθως καταλήγουν περίπου στην εφηβεία τους αλλά όταν βρίσκονται υπό αιχμαλωσία, η ζωή τους παρατείνεται κατά ένα μεγάλο αριθμό με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάνουν και την ηλικία των 35! Πριν από δύο χρόνια είχαν μαζευτεί ένα εκατομμύριο υπογραφές για να μεταφερθεί ο Αρτούρο σε ζωολογικό κήπο του Καναδά, ζωολογικό κήπο κλάσης ανώτερο συγκριτικά με αυτόν της Αργεντινής, όπου θα τον φρόντιζαν όπως θα έπρεπε αλλά οι υπεύθυνοι από το Μεντόζα αρνήθηκαν, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι ήταν πολύ μεγάλος ηλικιακά για να κάνει τέτοιο ταξίδι.

Τελικά ο Αρτούρο άφησε την τελευταία του πνοή και βρήκε την ηρεμία του για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία 22 χρόνια. Ο θάνατος του Αρτούρο όμως έδωσε και τη δυνατότητα αυτές τις μέρες σε πολλές φιλοζωικές οργανώσεις που προβάλλουν δυναμικά το αίτημα για κλείσιμο των ζωολογικών κήπων, να πιέσουν ώστε να δοθεί ουσιαστικό τέλος στην αιχμαλωσία των άγριων ζώων.

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful