Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Καταφύγιο φέρνει γάτες σε ενοίκους γηροκομείων για να αλληλο ανακουφιστούν

Το καταφύγιο γάτων του Οχάιο φαίνεται πως κάνει κάτι που δε συνηθίζεται ιδιαίτερα. Αυτό λοιπόν είναι να πηγαίνει ηλικιωμένες γάτες σε ανθρώπους, ενοίκους γηροκομείων. Το πρόγραμμα ονομάζεται Pet Adoptions for Loving Seniors (PALS) ή στα ελληνικά, υιοθεσίες κατοικιδίων για αγαπημένους ηλικιωμένους (σε κάπως ελεύθερη μετάφραση).

Ο Jordan Umerley, εθελοντής στο καταφύγιο εδώ και αρκετό καιρό, εξηγεί: “Από τον περασμένο χρόνο, το πρόγραμμά μας έχει επισκεφθεί πολλά ιδρύματα με τις μεγαλύτερες σε ηλικία γάτες μας, δηλαδή τουλάχιστον 7 χρόνων. Οι ένοικοι των ιδρυμάτων δε μπορούν να έχουν κατοικίδια πλέον οπότε η δυνατότητα που τους δίνεται να αγκαλιάσουν ένα, τους κάνει πολύ καλό. Από την άλλη, είναι καλό και για τις γάτες που της βοηθάει να κοινωνικοποιηθούν.”

“Οι ηλικιωμένοι λατρεύουν να λένε ιστορίες για κατοικίδια που είχαν παλιότερα και μας ζητάνε να τους βγάλουμε φωτογραφία αγκαλιά με τις γάτες ώστε να τις στείλουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Όπως είπα, πέρα από την κοινωνικοποίηση, οι περισσότερες γάτες στην ηλικία τους θέλουν απλά να φάνε, να κοιμηθούν και να πάρουν λίγη αγάπη, κάτι που καταφέρνουν με τις επισκέψεις τους εκεί.”

Εμείς από την πλευρά μας να πούμε μόνο ότι κάτι τέτοιο είναι τόσο γλυκό όσο και έξυπνο, αφού κάτι παρόμοιο έχει κάνει και νοσοκομείο!

Περισσότερες πληροφορίες: ΙστοσελίδαFacebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful