Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Καταφύγιο σταματάει να χρησιμοποιεί ονόματα φυλών μετά από σχετική έρευνα

Αν ένα σκυλί σε καταφύγιο ονομαστεί pitbull, τότε σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Arizona (μπορείτε να την βρείτε εδώ) θα χρειαστεί να περιμένει 3 φορές περισσότερο χρόνο σε σχέση με κάποιο ίδιο σκυλί που θα έχει ονομαστεί διαφορετικά. Βέβαια, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο τραγικό αν αναλογιστεί κανείς ότι 1 στα 3 σκυλιά που πήραν το προσονίμιο pit είναι στην πραγματικότητα διαφορετικής ράτσας!

Λόγω των παραπάνω λοιπόν, ο Σύνδεσμος για την Ευημερία των ζώων της Arizona αποφάσισε να δράσει, απομακρύνοντας όλες τις ταμπέλες και τα ονόματα σχετικά με τις ράτσες, με σκοπό να βάλει τέλος σε αυτά τα παραπλανητικά στερεότυπα που μπαίνουν εμπόδιο στις υιοθεσίες. Αντί των ονομάτων, ο AAWL (Arizona Animal Welfare League) θα συντάσει ξεχωριστή καρτέλα για το κάθε σκυλί που θα εστιάζει στα προσωπικά γνωρίσματα του καθενός.

“Η ράτσα παραμένει σημαντική για το σκυλί αλλά δεν είναι αυτή που ορίζει τα πάντα” λέει ο Michael Morefield στα KTAR News. “Η προσωπικότητά τους, η ιδιοσυγκρασία τους, η ζωή τους όπως ήταν μέχρι στιγμής, αυτά είναι τα γνωρίσματα που κάνουν στην πραγματικότητα το σκυλί και όχι ποιοι ήταν οι γονείς του πριν 5 χρόνια. Αυτά είναι που χρειάζεται να ξέρει κάποιος πριν υιοθετήσει ένα σκυλί και το πάρει σπίτι του.”

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful