Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;
 

Ο Ιταλός graphic designer Andrea Antoni πήρε τον κατάλογο χρωμάτων της εταιρείας Pantone και προσπάθησε να ματσάρει τα χρώματα του καταλόγου με πραγματικά τοπία και πόλεις!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Choi+Shine Architects έβαλε την υπογραφή του στο φεστιβάλ iLight Marina Bay στην Σιγκαπούρη σχεδιάζωντας το έργο “The Urchins” (“Οι Αχινοί”).

Το Burning Man είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό φεστιβάλ.

Η Monstrum είναι μια εταιρεία από την Δανία που ως στόχο της έχει να δημιουργήσει τον παιδότοπο-όνειρο κάθε παιδιού.

Αυτά τα δωμάτια είναι δημιουργήματα του Peter Kogler, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου Αυστριακού καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στην Βιέννη.

Μπορεί το μάζεμα καυσόξυλων να γίνει τέχνη; Όπως φαίνεται ναι!

Οι περισσότερες διαβάσεις πεζών είναι λίγο βαρετές, για τον Βούλγαρο καλλιτέχνη Christo Guelov όμως δεν ισχύει αυτό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που καλλιτέχνες και δήμος μπορούν να συνεργαστούν για να ομορφύνουν τις πόλεις αλλά η διοίκηση σε μια πόλη της Ιαπωνίας φαίνεται πως είχε άλλα κατά νου!

Η τέχνη υπάρχει παντού γύρω μας και είναι στο χέρι μας να τη δούμε και να την θαυμάσουμε. Τέχνη λοιπόν φαίνεται πως υπάρχει και κάτω από τα παπούτσια μας!

Το εγχείρημα με την ονομασία Τα Σκαλοπάτια του 16ου Δρόμου είναι μια προσπάθεια των κατοίκων του Σαν Φρανσίσκο να καλύψουν τα 163 σκαλοπάτια μεταξύ των δρόμων Μοράγκα και 16ου με όμορφα, πολύχρωμα πλακάκια ώστε να δημιουργηθεί ένα μωσαϊκό. Βέβαια, αυτό δε τελειώνει εκεί!

Το Museo Atlantico, η πρώτη υποβρύχια έκθεση τέχνης έβαλε τα πρώτα της εκθέματα (έργα του γλύπτη Jason deCaires Taylor) τον Φεβρουάριο του 2016. Η έκθεση βρίσκεται στα καταγάλανα νερά της ακτής Lanzarote των Κανάριων νήσων της Ισπανίας, σε βάθος 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα εκθέματα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε είτε σα δύτες με πλήρη εξοπλισμό, σα δύτες με τα πλήρως απαραίτητα ή αν δεν είστε των καταδύσεων, μέσω του ειδικού γυάλινου διαδρόμου που υπάρχει για αυτό το σκοπό!

Η 30χρονη Ashley Yeates σίγουρα δεν είναι hobbit αλλά πληροί πλήρως τις προυποθέσεις για να χτίσει ένα σπίτι αφού είναι μηχανικός στην εταιρία Bedford, της ομώνυμης πόλης στην Αγγλία. Η απόφαση να φτιάξει το σπιτάκι προέκυψε όταν το δέντρο που βρισκόταν στην αυλή της άρχισε να αποτελεί πρόβλημα και αναγκάστηκε να το κόψει. Το εγχείρημα, αν και φαινομενικά μικρό, χρειάστηκε περίπου 1 χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Ο Andy Goldsworthy είναι Βρετανός γλύπτης ο οποίος δημιουργεί προσωρινά έργα από ξύλα, πέτρες, φύλλα και οτιδήποτε άλλο μπορείς να βρεις στην εξοχή. Είναι γιος μαθηματικού και μεγάλωσε δουλέυοντας σε φάρμες μέχρι που πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο του Κεντρικού Lancashire. “Η περισσότερη από την δουλειά μου είναι σα να μαζεύω πατάτες” είπε στην εφημερίδα Guardian. “Πρέπει απλά να σου αρέσει αυτό που κάνεις”.

Ο Bruce Munro είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος Βρετανός καλλιτέχνης, γνωστός κυρίως για τις δημιουργίες του που έκανε χρήση φωτός. Στο τελευταίο του έργο, που είναι μέρος μιας σειράς έργων με την ονομασία Πεδίο του Φωτός, ο καλλιτέχνης διάλεξε για καμβά του την ανοιχτωσιά της Αυστραλιανής ηπείρου και συγκεκριμένα την περιοχή κοντά στο πνευματικό κέντρο Uluru (γνωστό και ως Άγερς Ροκ).

Προηγούμενα
Επόμενα