Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Μωρό σκιουράκι που έμεινε ανάπηρο βρίσκει μια νέα οικογένεια

Δυστυχώς δε πάνε όλες οι διασώσεις τέλεια και αυτή είναι μία απ’ αυτές. Ένα σκιουράκι, ο Soryn, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια διάσωσής του έμεινε ανάπηρος για την υπόλοιπη ζωή του. Παρόλο που τα πράγματα ξεκίνησαν άσχημα όμως, ο Soryn πλέον ζει μια πολύ καλή ζωή στα χέρια των ανθρώπων που όχι μόνο τον νοιάζονται αλλά ξέρουν και πως να τον προσέχουν.

Ο Soryn πρώτα πήγε στο Άσυλο και Κέντρο Προστασίας Squirreltopia στη South Carolina τον Μάρτιο. Είχε βρεθεί όταν ήταν ακόμα μωρό από μία οικογένεια η οποία αποφάσισε να τον κρατήσει και να τον μεγαλώσει, λέει η Laura Ross ιδρύτρια του Squirreltopia. Δυστυχώς, λόγω της άγνοιάς τους, ο Soryn δεχόταν φαγητό που δεν ήταν κατάλληλο για σκίουρους και σύντομα ανέπτυξε μια ασθένεια στα κόκαλά του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το σκιουράκι να δυσκολεύεται τόσο να κινηθεί, όσο και να φάει. Είναι σύνηθες φαινόμενο όταν ζώα της άγριας φύσης μένουν σε αιχμαλωσία, να αναπτύσουν διάφορες ασθένειες αλλά στην προκειμένη ιστορία, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των περιπτώσεων, η οικογένεια επικοινώνησε με ένα κέντρο για να παραδώσει το σκιουράκι.

“Το κέντρο με το οποίο επικοινώνησαν δεν είχε ιδιαίτερη εμπειρία και δεν ασχολήθηκαν με το MBD (metabolic bone disease) κατάλληλα, με αποτέλεσμα το σκιουράκι να μείνει εν μέρη παράλυτο. Όταν τελικά τον έφεραν σε εμάς, βρισκόταν σε δραματικά κακή κατάσταση διότι ανέπτυξε και άλλες ασθένειες” λέει η Laura. Στους επόμενους μήνες, το κέντρο κατάφερε να θεραπεύσει τις περισσότερες ασθένειες και μολύνσεις του Soryn και τον άλλαξαν από ένα αδύναμο και άρρωστο μωρό σε έναν υγιέστατο, 13 μηνών πρίγκιπα.

“Τα πηγαίνει πολύ καλά με όλους τους σκίουρους που μένουν εδώ μόνιμα. Ο χαρακτήρας του είναι ιδιαίτερα ευχάριστος” και υπήρξε και παράδειγμα που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του, όταν επισκέφθηκε τον κτηνίατρο. Ο Soryn λοιπόν γνώρισε την Kiersey, ένα θηλυκό σκιουράκι μόνιμος ένοικος του κέντρο που λόγω μιας ανωμαλίας ο εγκέφαλός της δεν αναπτύχθηκε πλήρως με αποτέλεσμα να έχει ιδιαίτερη δυσκολία να μετακινηθεί. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Soryn να δει την τελειότητα πάνω της και πλέον οι δυο τους μοιράζονται την τροφή, παίζουν και κοιμούνται μαζί!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful