Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Μωρό σκιουράκι που έπεσε από την οροφή ζει την καλύτερη ζωή

Ένα ζευγάρι βρισκόταν μέσα στο κιόσκι τους όταν άκουσαν έναν περίεργο ήχο στο τσιμεντένιο έδαφος. Ένα μωρό σκιουράκι είχε πέσει από τα δοκάρια της σε σχήμα κώνου οροφής τους, ακριβώς ανάμεσα στα κρεβάτια τους.

Το σκιουράκι ήταν πραγματικά μικροσκοπικό οπότε το ζευγάρι θεώρησε ότι η μαμά του θα ήταν κάπου κοντά. Ένας λόγος παραπάνω που το πίστευαν αυτό είναι διότι το μωρό δε σταμάτησε να κλαίει, κάτι που ενίσχυσε ιδιαίτερα αυτή την άποψη. Μία ώρα αργότερα και κανένα ενήλικο σκιουράκι δε φάνηκε οπότε ο Chris και η Debbie Compton αποφάσισαν να το πάνε στους φίλους τους Michele και Ian Merrifield, οι οποίοι τρέχουν το Ορφανοτροφείο Άγριας Ζωής για όλα τα ορφανά και τραυματισμένα ζώα.

Οι Merrifields δεν ήταν ιδιαίτερα έκπληκτοι όταν άκουσαν την ιστορία, αφού όπως είπαν οι ίδιοι “αν υπάρχει κίνδυνος όπως για παράδειγμα ένα φίδι στη σκεπή, οι μαμάδες θα πάρουν τα μικρά τους στο στόμα αλλά αν το φίδι τους κυνηγήσει, μπορεί να ρίξουν το μωρό και να τρέξουν για να ξεφύγουν. Είχαμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις μέσα στα χρόνια που σκιουράκια έπεσαν από οροφές, αφού σε ένα σημείο είχαμε 10 εθελοντές εδώ και ο καθένας τους είχε να προσέχει και ένα μωρό σκίουρο”.

Το μωρό της ιστορίας τώρα ονομάστηκε Compton και βάση του ότι δεν είχε ανοίξει τα μάτια του ακόμα, το άσυλο υπέθεσε πως δεν ήταν μεγαλύτερο από 4 ή 5 ημερών, κάτι που αν προσθέσουμε και στην πτώση που είχε, το έκαναν ιδιαίτερα αδύναμο με αποτέλεσμα να χρειάζεται να το ταίζουν ζεστό γάλα με σύριγγα κάθε τρεις ώρες! Συγκεκριμένα το πρόγραμμά φαγητού του ξεκινούσε στις 6 το πρωί και το τελευταίο του ήταν στις 9 το βράδυ, που σημαίνει ότι έτρωγε 10 με 20% του βάρους του σε γάλα κάθε μέρα!

Το γάλα συνεχίστηκε για άλλες 3 εβδομάδες και ακολούθησε μια ειδική φόρμουλα που θα το βοηθούσε να δυναμώσει πιο γρήγορα. Κατόπιν, 6 μήνες αργότερα ο Compton άρχισε να τρώει κανονικά φρούτα και σπόρους. Οι μέρες του συνεχίστηκαν με μόνες του ασχολίες (εκτός του φαγητού) να ξαπλώνει στο έδαφος και να κάνει ηλιοθεραπέια ή να παίζει με τα σκυλιά, μέχρι που το κέντρο θεώρησε ότι ήταν έτοιμος να γυρίσει στο φυσικό του περιβάλλον.

Αρχικά άρχισαν να αφήνουν ανοιχτό το κλουβάκι του, το οποίο μέχρι τώρα έκλειναν τα βράδια. Ο σκίουρος συνέχισε να γυρίζει κάθε βράδυ πίσω στο κλουβάκι του για 6 ολόκληρους μήνες, μέχρι που κάποια μέρα σταμάτησε. “Πιστεύουμε ότι τελικά βρήκε το δικό του σπίτι” λέει ο Ian. Βέβαια, μπορεί ο Compton να είναι πλέον ένας άγριος σκίουρος αλλά δε παραλείπει κάθε πρωί να επισκεφτεί το άσυλο για το καθιερωμένο πρωινό του. “Πιστεύω πως ξέρει ότι είναι ασφαλής εδώ και υπάρχει φαγητό. Επίσης νομίζω ότι πιστεύει ότι έγινε άνθρωπος, αφού ο ίδιος διώχνει τα άλλα σκιουράκια, λες και δικαιωματικά είναι όλα δικά του. Φαίνεται και αναστατωμένος αν τον διώξεις κάποια φορά αλλά πάντα γυρίζει όταν δε κοιτάζεις”

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful