Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Ο άνθρωπος που έβγαλε εκατομμύρια δολλάρια από τις γάτες και τις έκανε πιο δημοφιλείς από τους σκύλους

Η Κέι Ντρέιπερ από την Κασόπολις του Μίσιγκαν έδωσε την έμπνευση για την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας δισεκατομμυρίων όταν τον Ιανουάριο του 1947, ζήτησε από τον γείτονά της μια χάρη.

Τον ρώτησε αν είχε καθόλου άμμο ή πριονίδια για να απλώσει στην τουαλέτα της γάτας της. Ο γείτονας, ο Έντουαρντ Λόου, είχε μια μικρή εταιρεία που πουλούσε απορροφητικά υλικά σε βιομηχανίες για να καθαρίσουν τα βιομηχανικά απόβλητα. Δεν είχε ούτε άμμο, ούτε πριονίδι, είχε όμως στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του έναν σάκο με απορροφητικό λευκαντικό χώμα. Της πρότεινε να δοκιμάσει αυτό. Η Κέι επέστρεψε μετά από μερικές μέρες για να του ζητήσει κι άλλο.

Πέρα από τις αντιρρυπαντικές ιδιότητές, το λευκαντικό χώμα απορροφούσε και τις οσμές. Έτσι, η τουαλέτα της γάτας δε μύριζε. Τότε ο Χάου είχε μια έμπνευση. Γέμισε μερικές σακούλες των δυόμισι κιλών με λευκαντικό χώμα και έγραψε πάνω τους kitty litter, δηλαδή «άμμος για γάτες». Μετά τις πήγε σε ένα κατάστημα οικιακών ζώων και τους πρότεινε να τις πουλήσου για 65 σεντς τη μία. Ο καταστηματάρχης έβαλε τα γέλια, κανείς δεν θα πλήρωνε τόσα πολλά για ένα σάκο χώμα, όταν η άμμος κόστιζε ένα σεντς το μισόκιλο. Οπότε ο Λόου του πρότεινε να τις χαρίσει.

Μετά από λίγο άρχισαν να έρχονται οι πελάτες στο κατάστημα και να ζητάνε κι άλλο. Η άμμος για γάτες του Λόου, με τα εμπορικά σήματα Kitty Litter και TidyCat τον βοήθησαν να ξεκινήσει μια επιχείρηση, την οποία πούλησε το 1990 για ένα ποσό κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Χάρη, κατά ένα μέρος, και στην καινοτομία του Λόου, οι γάτες ξεπέρασαν τους σκύλους και έγιναν το δημοφιλέστερο κατοικίδιο ζώο στις ΗΠΑ, επειδή έγινε πιο φιλική και εύκολη η συγκατοίκηση μαζί τους.

Ο Λόου διατηρούσε και ένα ερευνητικό κέντρο, το «Παναμερικανικό γατοτροφείο», όπου 120 αιλουροειδή δοκίμαζαν τα νέα προϊόντα του και ζούσαν ζωή χαρισάμενη. Οι εγκαταστάσεις περιλάμβαναν πλήρως στελεχωμένη κλινική για γάτες και 24ωρη παρακολούθηση των γατών με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης!

Το είδαμε εδώ

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful