Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Ορφανό μωρό κάστορας που δε μπορεί να ελέγξει την ουρά του είναι σκέτη γλύκα

Το πόσο γλυκά είναι τα μωρά κάστορες, το γνωρίζαμε ήδη. Αυτό που δε γνωρίζαμε όμως είναι το πόσο δυσκολεύονται να ελεγξουν την ουρά τους σε αυτή την ηλικία!

Αυτό το μωρό κάστορας βρέθηκε μόνο του δίπλα σε ένα γήπεδο του γκολφ στην πόλη Calgary του Καναδά, από τους διασώστες του Ινστιτούτου Alberta για τη Διατήρηση της Άγριας Ζωής. Ο μικρός κάστορας ήταν πολύ μακριά από το νερό και η ουρά του ήταν χτυπημένη, το οποίο καταδείκνυε ότι μάλλον είχε υπέστη πτώση από κάποιο αρπακτικό.

Αν και οι πρώτος καιρός της ζωής του ήταν δύσκολος, ο γλυκός κάστορας πλέον απολαμβάνει το καινούργιο του σπίτι στο κέντρο διάσωσης. Μπορεί να χαλαρώνει στο νερό και έχει όση φρέσκια ιτιά και κλαδιά λεύκης θέλει για να μασήσει. Βέβαια, το κέντρο διάσωσης τον ταίζει και μια ειδική φόρμουλα για κάστορες ώστε να δυναμώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Από τις προβλέψεις των ανθρώπων εκεί, υπολογίζεται ότι ο κάστορας θα χρειαστεί να μείνει μαζί τους για 2-3 χρόνια, μέχρι να αφεθεί πίσω στη φύση. Και ο μικρός κάστορας από την πλευρά του όμως προσφέρει στους ανθρώπους άπλετη χαρά κάνοντας αυτά που κάνουν οι μικροί κάστορες συνήθως.

Μα δείτε τον πως δυσκολεύεται να ελέγξει την ουρά του και καταλήγει να καταβρέξει τον εαυτό του! Δεν συμφωνείτε πόσο γλυκός είναι;

Περισσότερες πληροφορίες: ΙστοσελίδαFacebook

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful