Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Παιδιά σώζουν νεογέννητη φάλαινα που ξεβράστηκε στην ακτή

Μια οικογένεια πρόσφατα απολάμβανε τις διακοπές της στις ακτές του ποταμού St. Lawrence στον Καναδά όταν ξαφνικά είδαν ένα ξεβρασμένο μωρό φάλαινα μπελούγκα στην όχθη. Όταν την πλησίασαν, παρατήρησαν ότι είχε ακόμα τον ομφάλιο λώρο που σημαίνει ότι το μωρό ήταν μόλις μερικών ωρών. Η μαμά της δε φαινόταν πουθενά και έτσι τα αγόρια της οικογένειας άρχισαν να την βρέχουν όσο περίμεναν βοήθεια να καταφθάσει.

“Σκάψαμε μια τρύπα ώστε το νερό να μαζεύεται και να κρατά το δέρμα της ενυδατωμένο” λέει ο 15χρονος Nicholas Milliard που πρώτος βρήκε την μικρή φάλαινα, στα Νέα του CBC. “Κάθε πέντε λεπτά της φέρναμε έναν κουβά νερό. Η στάθμη του νερό έπεφτε και γινόταν όλο και πιο δύσκολο να φέρουμε νερό”

Αργότερα το απόγευμα, ερευνητές από το Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης Θαλάσσιων Θηλαστικών [Group for Research and Education on Marine Mammals (GREMM)] κατέφθασαν για να βοηθήσουν με την διάσωση. Μετέφεραν το μωρό πίσω στο νερό και προσπάθησαν να την ενσωματώσουν με διάφορα κοπάδια φαλαινών, ώστε να υιοθετηθεί. Οι ερευνητές έπρεπε να την αφήσουν με ένα κοπάδι χωρίς να γνωρίζουν σίγουρα το αποτέλεσμα, αφού είχε ήδη βραδιάσει, αλλά πήραν δείγμα από το δέρμα της ώστε να είναι σε θέση να την βρουν στο μέλλον αν χρειαστεί.

Αν και το μωρό μπορεί να δυσκολευτεί να επιβιώσει, σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία να ζήσει στο φυσικό της περιβάλλον, μετά απ’ όσα έζησε!

More info: ΙστοσελίδαFacebook
Το είδαμε εδώ

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful