Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Περίεργο γουρουνόψαρο ανακαλύπτει ότι λατρεύει τα χάδια

Γουρουνόψαρο! Προσωπικά αγνοώ γιατί ονομάστηκε έτσι αλλά η επιστημονική του ονομασία είναι Διόδους ο Ύστριξ που ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα στην πραγματικότητα. Βέβαια, συνηθισμένο είναι και το όνομα Πάφερ, εκ το αγγλικού puffer, όπως δηλαδή τα ονομάζουν αυτά τα ψάρια (puffer fish).

Τον προηγούμενο χρόνο λοιπόν, δύτες εξερευνούσαν τα νερά του νησιού Oahu στη Χαβάη όταν συνάντησαν ένα ιδιαίτερα περίεργο πάφερ. Το μικρό ψάρι κολυμπούσε διαρκως ανάμεσα στους δύτες, καθώς αυτοί το χάιδευαν όπως περνούσε από δίπλα τους. Σε κάποια στιγμή φαίνεται το ψάρι να νιώθει απειλή και τσουπ, φεύγει μακριά αλλά δεν αντέχει πολύ ώρα και γυρίζει να ξανά χαιρετήσει τους δύτες.

Σύμφωνα με την περιγραφή του video, οι άνθρωποι δε χρησιμοποίησαν φαγητό για να το προσελκύσουν. “Απλά ήρθε κοντά μας και ήθελε μερικά χάδια στο κεφάλι και ένα μασάζ στην πλάτη” έγραψε αυτός που το ανέβασε.

Δεν είναι όμως πρώτη φορά που βλέπουμε πλάσματα του βυθού να αναζητούν λίγη αγάπη από τους ανθρώπους, με πρώτη αλληλεπίδραση που μου έρχεται στο μυαλό εκείνη του δύτη με τους καρχαρίες για την οποία είχαμε γράψει εδώ!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful