Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Πορτρέτα της φύσης από κλαδιά και φύλλα

Τίποτα δεν είναι κολλημένο, τίποτα δεν είναι καρφιτσωμένο. Για αυτή την καλλιτέχνη, η δημιουργία κάθε κομματιού είναι μοναδική και ταυτόχρονα θεραπευτική, αφού μπορεί να περπατάει έξω στη φύση και να παρακολουθεί και την τελευταία λεπτομέρεια ώστε να βρει τα κατάλληλα κομμάτια.

Ένα φύλλο από το έδαφος που αργότερα θα γίνει ένα φρύδι ή ένα αφτί σκύλου. Ποιος ξέρει. Κατόπιν ένα κλωνάρι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως περίγραμμα προσώπου ή κάτι άλλο. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Μόλις γυρίσει στο studio, θα φτιάξει αρχικά το πρόσωπο με τα κλαδιά που μάζεψε και έπειτα με τα πιο φρέσκα ροδοπέταλα θα γίνουν τα χείλη. Επόμενο βήμα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, με τη χρήση της λαβίδας, θα πάρει την θαλάσσια λεβάντα για να φτιάξει τα μάτια. Υπάρχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων αν γνωρίζεις εξ αρχής πως ό,τι κάνεις είναι προσωρινό.

Μετά από την “ιεροτελεστία” της δημιουργίας θα το φωτογραφήσει και θα το ανακυκλώσει, αφήνοντάς το να χαθεί πίσω στη γη. Ο καθένας μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να βγει μια βόλτα στην αυλή ή την γειτονιά του, να μαζέψει ό,τι πιστεύει ότι θα του χρειαστεί, να τα ρίξει σε μια επίπεδη επιφάνεια και να δημιουργήσει βάση της φαντασίας του!

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα | Facebook | Instagram

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful