Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Πως προσαρμόζονται οι πιγκουίνοι στις κλιματικές αλλαγές

Το 2016 οδεύει να γίνει η πιο ζεστή χρονιά της ιστορίας. Οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι γι’ αυτό, ειδικά κάποια συγκεκριμένα είδη που είναι πιο ευαίσθητα στις κλιματικές αλλαγές.

Οι πιγκουίνοι Adelie και Chinstraps είναι τα πιο ευάλωτα είδη, με τους Gentoo πιγκουίνους να ακολουθούν. Ο πληθυσμός αυτών των ειδών έχει αρχίσει ήδη να ελαττώνεται και καθώς θα πίστευε κανείς ότι το λιώσιμο των πάγων στην χερσόνησο της Ανταρκτικής θα ευνοούσε τους πιγκουίνους καθώς τους δίνει περισσότερο χώρο για να ζήσουν, στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Λόγω του ζεστού κλίματος, έχει μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των Κριλ τα τελευταία 50 χρόνια, που αποτελούν την νούμερο ένα τροφή των πιγκουίνων.

Το είδος Gentoo έχει μια πιο ευέλικτη διατροφή από τα δυο προηγούμενα είδη και μπορεί να προσαρμοστεί στην απώλεια των Κριλ, αντίθετα με τα είδη Adelie και Chinstraps που βασίζονται αποκλειστικά στα Κριλ για να τραφούν. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ο μόνος εχθρός των πιγκουίνων, καθώς πλέον έχουν αρχίσει και ψαράδες να πιάνουν μαζικά Κριλ για να τα προσφέρουν σαν τροφή σε ιχθυοκαλλιέργειες  λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ωμέγα-3 λιπαρά.

Η λεπτεπίλεπτη ισορροπία αυτού του ξεχωριστού μέρους της Γης βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο λόγω των δραστηριοτήτων των ανθρώπων και πιθανόν να φέρουν αποτελέσματα μη αναστρέψιμα.

Περισσότερες πληροφορίες: massimorumi.com

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful