Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Σουρεαλιστικές φωτογραφίες πυγολαμπίδων από την Ιαπωνία

Έχουμε γράψει τόσες φορές για την Ιαπωνία που σίγουρα κάποιος θα πίστευε ότι η χώρα μας πληρώνει για να την εξυμνούμε αλλά σας διαβεβαιώ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η χώρα απλά είναι μαγευτική!

Ο σημερινός λόγος λοιπόν που σας προτείνουμε την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου είναι οι πυγολαμπίδες! Κάθε καλοκαίρι λοιπόν, για μικρά διαστήματα, αυτά τα μαγικά/μαγευτικά ζουζούνια μετατρέπουν τα δάση της Ιαπωνίας σε πανέμορφες σκηνές, κατά την διάρκεια αναζήτησης ταιριού. Από την άλλη, κάθε καλοκαίρι, νωρίς το απόγευμα, φωτογράφοι προετοιμάζονται να απαθανατίσουν αυτό το γεγονός, στις πιο όμορφες φωτογραφίες.

Μη νομίζετε όμως ότι είναι τόσο εύκολο, αφού οι πυγολαμπίδες, πέρα από το δικό τους, μισούν οποιαδήποτε άλλη πηγή φωτός, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από ικανότατος φωτογράφος, χρειάζεσαι και ικανότητες στο κρυφτούλι! Τέλος, οι φωτογραφίες φαίνονται ιδιαίτερα ψεύτικες αλλά αυτό οφείλεται στον τρόπο λήψης που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι και πιο συγκεκριμένα την παρατεταμένη έκθεση, λόγω του ότι το φως των πυγολαμπίδων (όπως μάλλον γνωρίζετε ήδη) είναι σύντομο και διακοπτόμενο

Όπως είπαμε παλιότερα, οι πυγολαμπίδες είναι τόσο μαγευτικα όσο και συνάμα πανέμορφα πλάσματα!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful