Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Σπάνια μαύρα τριαντάφυλλα από την Τουρκία που θα σας μαγέψουν

Μέχρι τώρα, ποτέ δε καταλάβαμε τι συμβαίνει με τα τριαντάφυλλα. Οι γυναίκες φαίνεται να τα λατρεύουν με αποτέλεσμα οι άντρες να ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να δώσουν ως δώρο. Τώρα βέβαια που είδαμε τα κατάμαυρα άνθη από την πόλη Halfeti της Τουρκίας, αρχίζουμε να έχουμε βάσιμες υποψίες ότι εκτός από το άρωμα και την ομορφιά τους μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα και εξώφυλλα για κάποιο heavy metal album, για κάποια ποιητική συλλογή ή και κάποιο βιβλίο φαντασίας.

Τα άνθη αυτά λοιπόν, αν και φαίνονται κατάμαυρα δια γυμνού οφθαλμού, στην πραγματικότητα είναι χρώματος βαθύ βυσσινί. Το χρώμα είναι αποτέλεσμα του pH (μονάδα μέτρησης οξύτητας) του εδάφους στην περιοχή, δηλαδή ενός μικρού χωριού κοντά στην πόλη Halfeti, που βρίσκεται πολύ κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Όπως καταλαβαίνετε, τα τριαντάφυλλα αυτά (Halfeti Rose αν θέλετε να τα ψάξετε περαιτέρω) είναι ιδιαίτερα σπάνια λόγω της περιορισμένης γεωγραφικής έκτασης στην οποία μπορούν να φυτρώσουν αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το κατάμαυρο χρώμα το παίρνουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ όλη την υπόλοιπη χρονιά έχουν ένα σκούρο κόκκινο χρώμα που σε καμιά περίπτωση δε μπορείς να το μπερδέψεις με κάποιο άλλο χρώμα!

Όσο όμορφα και αν φαίνονται, οι κάτοικοι της Τουρκίας φαίνεται πως έχουν μια περίεργη σχέση αγάπης-μίσους για αυτά τα τριαντάφυλλα, αφού για αυτούς εκτός από μυστήριο, ελπίδα και πάθος, συμβολίζουν και τα άσχημα νέα όπως και τον θάνατο. Όπως έχετε φανταστεί, σε καμία περίπτωση δε θα συμβουλεύαμε να προσφέρετε ένα τέτοιο στο έτερόν σας ήμισυ, εκτός και αν θα το θέλατε να σκεφτεί ότι σκοπεύετε να το δολοφονήσετε!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful