Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Το χωριό χωρίς δρόμους θα σας αφήσει να ζήσετε την δικιά σας νεραϊδο-ιστορία

Όλοι κάπου έχουμε ακούσει για ένα χωριό χωρίς δρόμους στην Ολλανδία αλλά πόσοι από εμάς έχουμε όντως ψάξει για λίγες παραπάνω πληροφορίες; Μην ανησυχείτε, για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Το χωριό αυτό λοιπόν λέγεται Giethoorn ή αλλιώς Βενετία της Ολλανδίας φυσικά για το λόγο του ότι δεν έχει δρόμους παρά μόνο κανάλια, όπως και η Βενετία.

Το χωριό ιδρύθηκε το 1230 και είναι ακριβώς αυτό που πολλοί θα ονειρεύονταν, τουλάχιστον να επισκεφθούν. Όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχουν δρόμοι ή κάποιος άλλος τρόπος μοντέρνας μετακίνησης παρά μόνο κανάλια νερού και 176 γέφυρες στο σύνολο. Υπάρχουν 2620 μόνιμοι κάτοικοι ενώ μόνο οι Κινέζοι τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο είναι 150 – 200 χιλάδες άτομα. Οι βάρκες που χρησιμοποιούνται είναι είτε με κουπί, είτε με αθόρυβες μηχανές οπότε με περηφάνεια γράφουν στην ιστοσελίδα του χωριού ότι ο εκκωφαντικότερος ήχος που θα ακούσει κάποιος επισκέπτης θα είναι κάποιας περαστικής πάπιας ή άλλου πουλιού.

Περισσότερες πληροφορίες: giethoorntourism.com 

Αυτό που θα θέλαμε να σας ζητήσουμε είναι πως αν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε, μη ξεχάσετε να μας στείλετε φωτογραφίες. Αν δε το επισκεφθείτε, μπορούμε να αρκεστούμε με μια κοινοποίηση του άρθου!

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful