Ψιτ… Φιλαράκι…

σου αρέσουν αυτά που βλέπεις;

Τουρίστας μαθαίνει με τον άσχημο τρόπο γιατί δε πρέπει να κορνάρεις σε ελέφαντα

Ξέρετε τώρα πως πάει. Οδηγάς προς το σπίτι σου μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και σε κάποιο σημείο του δρόμου ακούς την κόρνα του από πίσω με τον χαρακτηριστικό επαναλαμβανόμενο ρυθμό που οι Έλληνες οδηγοί έχουν μάθει τόσο καλά. Επειδή όμως η μέρα σου ήταν ήδη εξαντλητική και δε βρίσκεσαι σε θέση να δώσεις άλλη μια μάχη μετά απ’ αυτή με το αφεντικό σου τον αγνοείς και συνεχίζεις προς το σπίτι σου. Εκείνη τη στιγμή έχεις κάνει ένα λάθος επειδή του δίδαξες ότι μια κακή του συμπεριφορά (το εκνευριστικό κορνάρισμα) τον αντάμειψε ηθικά.

Η φύση όμως δε φαίνεται να είναι τόσο υπομονετική όπως εσύ, ειδικά όταν πρόκειται για έναν ελέφαντα 3,3 μέτρων ύψους και βάρους 3 τόνων. Ένας τουρίστας λοιπόν, ήταν σε σαφάρι στην Μοζαμβίκη και πιο συγκεκριμένα εδώ, όταν το αυτοκίνητό του το πλησίασε ένας αρσενικός ελέφαντας για να κρίνει από κοντά το κατά πόσο μπορεί να ήταν απειλή για την καλή του και τα μικρά τους. Ο οδηγός του αυτοκινήτου αντί να προσπαθήσει να μείνει απόλυτα ήρεμος ώστε να δείξει στον ελέφαντα ότι δε τίθεται θέμα κινδύνου, αποφάσισε πως η καλύτερη κίνησή του ήταν να κορνάρει ώστε να τρομάξει (φανταζόμαστε) το παχύδερμο και να απομακρυνθεί (;).

Μόνο που ο ελέφαντας δεν είχε μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, οπότε και αυτός με τη σειρά του αποφάσισε πως έπρεπε να εξαντλήσει κάπου τις δυνάμεις του και αυτό το κάπου ήταν το αυτοκίνητου που είχε μπροστά του. Μετά την επίθεση, αναφορές λένε ότι ο οδηγός δε τραυματίστηκε καν, κάτι που δε μπορούμε να πούμε και για το όχημα. Βέβαια, ούτε και ο ελέφαντας έφυγε αλώβητος αφού και αυτός έχασε την κορυφή του χαυλιόδοντά του!

Ένα σημαντικό μάθημα διδάχθηκε εκείνη τη μέρα περί σεβασμού.

Ανερχόμενα σήμερα στο Wonderful